Районно мюфтийство – Русе проведе еднодневен семинар и работна среща с имамите от региона

 

Русенското районно мюфтийство проведе работна среща и еднодневен семинар с имамите от региона. Те се проведоха на 29 август 2017 година в сградата на Средно общообразователно духовно училище „Мирза Сеит Паша” в дунавския град.

Срещата беше открита с прочит на част от Свещения Коран от имама на русенската джамия „Хаджи Мехмед” Недрет Фикретов. Всички присъстващи бяха приветствани от районния мюфтия на град Русе Юджел Хюсню. 

Срещата започна със семинарната част, в рамките на която бяха изнесени лекции във връзка Курбан Байрам и курбана като ибадет от районния мюфтия и от Адем Кълъч.

След края на семинара беше проведено и редовното месечно заседание на служителите от русенското районно мюфтийство. Дневният ред на заседанието включваше множество и различни въпроси. Сред тях бяха анализирането проведената по време на месец Рамазан кампания в подкрепа на ислямското образование. Имамите обсъдиха и проведените през трите летни месеца юни, юли и август летни коран-курсове за деца в русенско. Засегнати бяха въпроси във връзка с кампанията „Споделете курбана си” на Главно мюфтийство.

По време на заседанието имамите от Районно мюфтийство – Русе бяха запознати с наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин Ефенди“, учредена от Висшия мюсюлмански съвет за принос в развитието на Мюсюлманското изповедание, както и с начините и възможностите за номиниране за признанието.

Заседанието беше закрито с дуа за здраве и берекет, отправена от районния мюфтия за Русе Юджел Хюсню. Имамите получиха възможността да посетят групово русенската джамия „Мирза Сеит Паша”, след което за всички тях беше осигурена почерпка.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.