ДЖЕЛАЛ ФАИК

Главен секретар

 

e-mail: d.faik@grandmufti.bg

Джелал Фаик е роден на 12 Януари 1988 г. в гр. Балчик, магистър по „История на България“, от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ завършен с пълен отличен успех, също така има и магистърска степен по „Икономика и финанси“ от Софийския университет „Климент Охридски“.

Джелал Фаик още на 19 годишна възраст е избран за Общински съветник в Община Балчик и председателства постоянната комисия по Образование, социални и младежки дейности към общинският съвет, трудовата му дейност започва в 2005 г. в КК „Албена“, като заема различни позиции в туристическия бранш. През 2012 година започва работа в Общинската администрация на Община Балчик с ресор „Гражданска регистрация и административно обслужване“, където работи до назначението си в Главно мюфтийство. През 2009 година е на стаж във Франция по направление на Висшето си образование, а през 2014 година прави стаж в Европейският парламент. В ранните си младежки години активно участва в обществено-политическия и културния живот. На два пъти е избран за общински съветник в Община Балчик, продължение на 5 години е главен организатор на международния фестивал „Св. Атанасии Великии“ за религиозни песнопения. Женен и баща на две деца.

Заема длъжността главен секретар на Главно мюфтийство от 2016 г. Изпълнява функцията на говорител на Мюсюлманско изповедание и началник кабинет на главния мюфтия. Говори турски езици, френски и руски език. Ползва английски език.

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.