Награди за принос към мюсюлманската общност

 

Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в Република България на 8 декември 2019 г., неделя, ще връчи поредните годишни награди  „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“. Церемонията за връчване на наградите ще се състои от 17.30 ч. в Концертната зала на Централния военен клуб в София.
На церемонията ще бъдат връчени пет награди, едната от които е почетна и институционална. Номинациите са направени от структури на Мюсюлманско изповедание и членове на мюсюлманската общност, след което специална комисия е оценила и избрала първите пет от тях. Сред избраните лица, които са дали добър пример на обществото, допринасяйки за развитието на Мюсюлманско изповедание и мюсюлманската общност в България, има мюсюлмани и християни, мъже и жени, служители на Мюсюлманско изповедание и редови мюсюлмани.
Наградата е учредена през 2017 г. на  името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. Предишните години почетните награди са връчени на президента Росен Плевнелиев и Н. В. Симеон Сакскобургготски.  
Целта на наградата е да се удостоят с публично признание лица с ярки постижения и принос в развитието на Мюсюлманското изповедание и мюсюлманската общност в страната и да популяризира техните примерни деяния, които ще допринесат за разширяване на кръга на добрите и примерните постъпки и дейности в обществото.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.