Мюсюлманското изповедание събра 1 940 000 лв. по време на дарителската кампания в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция.

Началото ѝ беше поставено веднага щом станахме свидетели на унищожителното природно бедствие, а институцията беше сред първите, които протегнаха ръка на пострадалите. 

Кампанията приключи на 13 февруари, но по сметките на Мюсюлманското изповедание, както и в различните ни структури продължават да пристигат дарения. Затова очакваме сумата да нарастне.

След среща между ръководството на Мюсюлманското изповедание и посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок беше взето решение с едната част от събраните средства да бъдат закупени контейнери и палатки за хората, които останаха без подслон. Другата част ще бъде преведена на Председателството по религиозните въпроси (ДИЯНЕТ) на Република Турция и ще послужи за възстановяването на домовете на пострадалите.

До дни от Мюсюлманското изповедание ще публикуваме подробна информация за всички постъпили дарения. 

Институцията изказва благодарности на всички дарители за съпричастността! 

Благодарим на Районните мюфтийства, Джамийските настоятелства, имамите, медиите, както и на всички български граждани от различни етноси и религии за подкрепата им в този труден момент.

Нека Всевишният Аллах да приеме стореното добро и да дари вас и вашите семейства със здраве, мир и дълголетие!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.