Мюсюлманското изповедание в Република България остро осъжда изгарянето на Свещения Коран-и Керим пред Посолството на Република Турция в Швеция. 

Този безумен акт на индивида в образ на човек на име Расмус Палудан показва единствено безпомощността на един ксенофоб.

Езикът на омразата и незачитането на изконното право на самоопределение нямат място в демократичните общества. Религията не бива да бъде използвана за политически цели, а с изгарянето на копие от Свещения Коран-и Керим, хората по света няма да живеят в по-добър и мирен свят, а напротив - той ще става по-несправедлив и изпълнен с конфликти.

Оскверняването на Свещената ни книга е оскверняване не само на вярата и ценностите на турския народ, но и на нашите братя и сестри мюсюлмани по целия свят.

Този ксенофоб не знае, че Коранът е под закрилата на Всевишния Аллах и подобни деяния няма да ни провокират, защото мюсюлманите в истинския смисъл на думата са последователи на праведната религия Ислям. 

Силно се надяваме, че извършителят ще получи справедливо наказание, което да предотврати подобни ислямофобски и ксенофобски действия срещу мюсюлманите по света за в бъдеще.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.