По покана на районния мюфтия на Варна Нурай Шукри в петъчния ден на  03 юли тази година представители на Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен посетиха варненското районно мюфтийство. Посещението на д-р Осман Ибрахимов и Джелил Джелил – преподаватели в шуменското духовно училище, беше във връзка с популяризирането на кампанията за  набирането на кандидат-ученици за новата учебна 2020/2021 година в ДУ „Нювваб“.

„По време на джума намаз д-р Ибрахимов прочете празничното петъчното хутбе, а петъчната молитва беше водена от Джелил Джелил. Гостите от Шумен запознаха местната мюсюлманска общност с възможностите за обучение на ученици в Духовно училище „Нювваб“, с условията за прием, както и с всички други битови удобства, които съпътстват обучението в духовното училище. В това число бяха споменати възможностите за безплатни пансион, изхранване за учениците, както и посещението на различни допълнителни курсове и обучения, разходите за които се поемат от Главно мюфтийство.“ – коментира за Grandmufti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Варна Фахредин Молламехмед.

След визитата си във Варна делегацията от шуменското духовно училище, придружавана от домакина Нурай Шукри, посети още няколко населени места във варненско с цел популяризиране на кампанията за набиране на кандидат-ученици за новата учебна година в ДУ „Нювваб“.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.