На 14 юни (неделя) тази година в Истанбул в Република Турция беше открито XII-ото издание на Международната конференция за ислямска икономика и финанси. Световната икономическа среща се провежда под надслов „Устойчиво развитие за реална икономика“ и е организирана съвместно между Ислямския изследователски и обучителен институт, Истанбулския университет „Сабахаттин Зейм“ и Международната асоциация за ислямска икономика.

Събитието, което беше официално открито с речта на турския президент Реджеп Ердоган, се провежда с участието на изтъкнати личности от сферата на ислямското финансиране и икономика от цял свят, представители на ислямски банкови институции, финансови министри от редица мюсюлмански страни, като много други пък се включват в срещата чрез пряка онлайн връзка от различни точки на света.

Много от участниците в икономическата среща на високо ниво се обединиха около мнението, че настоящата глобална финансова криза може да бъде преодоляна чрез ислямската финансова система, която предлага висока социална сигурност.

XII-ото издание на Международната конференция за ислямска икономика и финанси ще бъде официално закрито на 20 юни (събота) тази година.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.