На 19 май (вторник) тази година ръководството на Духовно училище – Момчилград в лицето на директора Ахмед Бозов и заместник-директора Нуреттин Чакър направи официално дарение от предпазни шлемове за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в град Кърджали. Дарението включваше общо 150 предпазни маски тип „шлем“. От страна на медицинския център беше изразена благодарност, както и отзив за това, че шлемовете са изключително удобни и практични. По повод дарителския акт ЦСМП-Кърджали написа на страницата си в социалната мрежа:

„Приятели от Средно общообразователно духовно училище - град Момчилград, БЛАГОДАРЯ!Ръка, подадена за помощ в тежък момент, никога не се забравя! ЗАЕДНО ЩЕ ПОБЕДИМ COVID-19!“

 „От Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали се свързаха с нас и изразиха желанието си да изработим от предпазните шлемове за медиците в областния център. Очаква се след това те да бъдат разпределени между центровете за спешна медицинска помощ към различните общини в Област Кърджали.“ – коментира за Grandmufti.bg директорът на Духовно училище-Момчилград Ахмед Бозов.

По думите на Бозов, екипът на духовното училище продължава да изработва от предпазните шлемове със същото темпо, както и досега. Дотук ръководството на духовното училище е дарило повече от 650 предпазни маски. Сега предстои да бъдат отпечатани маски за училищата в Момчилград, в които ще се проведат държавни зрелостни изпити, тъй като едно от изискванията е членовете на изпитните комисии да бъдат с такива предпазни шлемове.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.