Деца без родители oт пазарджишко получиха дарения от турската организация TIKA (Турската международна агенция за сътрудничество и развитие), които включваха пакети с хранителни продукти. Даренията бяха раздадени на 07 май (четвъртък) тази година със съдействието на Консулството на Република Турция в Пловдив, като на място присъстваше представителят на пловдивското консулство Хюсеин Дюннес. Дарения получиха сираци в Ракитово, Драгиново и Костандово, като за раздаването им съдействаха още районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих, началникът на Отдел „Вакъфи“ към пазарджишкото мюфтийство Мустафа Юсуф и местният имам на Костандово Ахмед Рамадан.

„При дарителската акция бяха зарадвани близо 30 семейства, които освен да получат хранителните пакети бяха и поздравени по случай свещения месец Рамазан..“ – каза за Grandmufti.bg районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих. От името на всички семейства и от името на Районно мюфтийство – Пазарджик той благодари за благодеянието на дарителите, както и на всички посредници, въвлечени в реализирането на тези дарения.

Турската международна агенция за сътрудничество и развитие, известна още с краткото название TIKA, вече близо 30 години развива различни социални, икономически и културни проекти. Тази организация има изключителен принос за това Турция да е сред страните, осигуряващи най-голямата хуманитарна помощ в света. Днес проектите на организацията се осъществяват в близо 150 страни на общо 5 континента.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.