На снимката (отляво надясно): Директорът на ДУ-Момчилград Ахмед Бозов, директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, хасковският мюфтия Басри Еминефенди и заместник-директорът на ДУ-Момчилград Нуреттин Чакър

 

Днес, 28 април (вторник) 2020 година, ръководството на Духовно училище – Мочилград в лицето на директора Ахмед Бозов и заместник-директора Нуреттин Чакър направиха дарение от 90 предпазни шлема към Многопрофилна болница за активно лечение – Хасково. Дарителският акт беше осъществен и в присъствието на районния мюфтия на Хасково Басри Еминефенди. От страна на болничното заведение дарението беше прието от директора на МБАЛ-Хасково д-р Георги Николов Гелов.

От началото на обявеното заради пандемията COVID-19 извънредно положение у нас Духовно училище – Момчилград не спира да използва наличните ресурси в базата си, за да подпомага борбата на медиците в условията на глобалната зараза и сигурността им. Ръководството на учебното заведение вече е произвело и дарило стотици предпазни шлемове към болниците в Област Кърджали и не само. Момчилградското училище има готовност да продължи да работи по производството на 3D шлемовете до момента, в който те са в полза на борещите се на първа линия срещу пандемията.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.