В продължение на вече чест години Районно мюфтийство – Пловдив и Мюсюлманско настоятелство – Пловдив съвместно организират ежегодни рамазански вечери към пловдивската „Имарет“ джамия. Те се реализират с финансовата и нематериална подкрепа от страна на местната мюсюлманска общност.

„Религиозната традиция по провеждането на рамазанските вечери ифтар пред „Имарет“ джамия - традиция, известна още сред местните като „Трапезата на Халил Ибрахим“, продължава и тази година, въпреки различния си формат. Традиционните ифтари пред мюсюлманския храм няма да бъдат провеждани, но храната за тях ще бъде раздавана на нуждаещи се в град Пловдив под формата на кетъринг.“ – коментираха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Пловдив.

В тази връзка на 24 април тази година по съвместна инициатива на пловдивското районно мюфтийство и Мюсюлманско настоятелство – Пловдив бяха раздадени хранителни пакети и перилни и дезинфекционни материали на крайно нуждаещи се пловдивчани. Дарителският акт беше реализиран в присъствието лично на пловдивския районен мюфтия Танер Вели и председателя на Мюсюлманското настоятелство в Пловдив Ахмед Пехливан.

По думите им, всички желаещи може да подпомогнат реализирането на благородната инициатива по време на месец Рамазан в различния ѝ заради пандемията формат, като направят парично дарение. Стойността на ифтар за един човек е 6.00 лв., а един хранителен пакет е на стойност 40.00 лв. Заинтересованите може да се обърнат за повече информация към Районно мюфтийство – Пловдив или Мюсюлманското настоятелство в града.

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.