От началото на обявеното у нас извънредно положение заради глобалната пандемия от коронавирус съседката ни Република Турция проявява изключителна солидарност със страната ни в борбата срещу COVID-19 чрез своите официални институции, частния сектор и неправителствените организации. Стойността на помощите, даренията и проектите за сътрудничество, направени в този период у нас, възлиза на близо половин милион лева.

Активната подкрепа от страна на Република Турция към България в условията на глобалната пандемия COVID-19 ще продължи и по време на месец Рамазан.

Така по време на свещения за мюсюлманите месец Главно мюфтийство и Посолството на Република Турция у нас ще работят в мащабен съвместен благотворителен проект.

 По думите на посланик Айлин Секизкьок пред местни медии, месец Рамазан е „месец на социална солидарност“ и в тази връзка „заедно с Главно мюфтийство на България ще бъде осъществен голям проект по предоставянето на пакети с храна на нуждаещи се групи независимо от тяхната вяра или етнически произход“.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.