Керем Кънък представя съдържанието на тазгодишните рамазански хуманитарни пакети за нуждаещи се/ Снимка: DHA

 

В условията на глобалната пандемия COVID-19 и по време на наближаващия месец Рамазан организацията на турския Червен полумесец цели да достигне до 10 млн. нуждаещи се на територията на Турция и по целия свят, предава Daily Sabah.

По официална информация от президента на турския Червен полумесец Керем Кънък, тази година сред целите на организацията е да достигне до хората по света, живеещи в условията на изключителна бедност, войни, както и до пострадали от природни бедствия. Очаква се да бъдат доставени пакетирани храни като дарения в общо 16 страни по света, като в това число са Босна и Херцеговина, Сирия, Палестина, Ирак, Южен Судан, Сомалия, Бангладеш, Афганистан, включително и България.

Кънък подчерта още, че тази година, по време на месец Рамазан, организацията планира да даде ифтари за 3 млн. човека в Турция, които ще останат по домовете си заради извънредната ситуация. Турският Червен полумесец ще организира рамазански вечери и за 4 000 медицински работници, които ще изпълняват служебните си задължения по време на месец Рамазан в условията на пандемията. Един от иновативните начини, по които организацията ще бъде полезна на хората, е разпращайки им чрез текстови съобщения кодове за ваучери за пазаруване по време на месец Рамазан.

Общият бюджет на организацията за настъпващия месец Рамазан е 207 млн. турски лири - средства, които Червеният полумесец е планирал да разпредели по най-добрия възможен начин.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.