Ръководителят на Президиума по въпросите на двете Светини (Месджид Ал-Харам и Месджид Ан-Небеуи) Шейх Абдуррахман Ас-Судайс разпореди водата зем-зем да бъде директно доставяна на болните от COVID-19 с убеждението, че ще им помогне в оздравителния процес. Новата разпоредба беше официално оповестена от Haramain Sharifain в социалните медии.

Според изследвания водата зем-зем е с изключителни качества и неведнъж е подпомагала лечението на хора, страдащи от различни заболявания. Затова и шейх Ас-Судайс смята, че тя би помогнала и на хората, инфектирани с коронавирус. Една от особеностите на зем-зем е високото ѝ съдържание на калций и магнезий и по-ниско съдържание на сяра. Водата е по-питателна в сравнение с другите води и е много по-богата на минерали.

Освен това шейх Ас-Судайс отговаря и за изключителните мерки за сигурност, които се взимат в двете светини Месджид Ал-Харам и Месджид Ан-Небеуи в условията на коронавирусната пандемия. Джамиите преминават през щателна дезинфекция по 7 пъти дневно, като на ескалаторите също са инсталирани и устройства, убиващи до 90% от бактериите.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.