Ръководителят на националната агенция за изследвания и иновации на Индонезия Бамбанг Броджогоро заяви, че от следващата седмица, например 25 април 2020 година, ще бъдат готови за използване 200 портативни апарата за изкуствена вентилация на белите дробове (ИВБД), произведени в страната, съобщава Kompas.

„Ние се надяваме, че на 25 април ще получим първите 200 апарата за вентилация на белите дробове, произведени от индонезийските компании PT Len Industri и PT Poly Jaya Medical.“ - заяви Бамбанг Броджонегро след видеоконференция с президента на страната Джко Видодо на 15 април 2020 година.

По неговите думи, в момента апаратите се изпробват в Министерството на здравеопазването на Индонезия.

По информация на информационна агенция REGNUM, преди време правителството на Индонезия е получило дарения в размер на повече от 200 млрд рупии (12 млн. долара) за борба срещу коронавируса.

Официалният представител на правителството на Индонезия по въпросите за борбата срещу COVID-19 Ахмад Юрианто заяви, че голяма част от даренията ще отидат в помощ на хората в страната, пострадали от пандемията на коронавируса. Освен това, Ахмад Юрианто отбеляза още, че на този етап 22 000 човека са се присъединили към целева група в борбата срещу COVID-19 като доброволци.                                                           

 

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.