На снимката (отдясно наляво): Тунджай Шериф, изпълнителният директор на УМБАЛ „Канев“ АД Иван Иванов, Алпер Ахмедов и Адем Калъч

Ръководството на русенското духовно училище „Мирза Сеид паша“ направи поредното си официално дарение към една от болниците в града. Дарението включваше 40 от произведените в базата на учебното заведение защитни шлемове. Те бяха връчени лично на изпълнителния директор на МБАЛ „Канев“ Иван Иванов на 14 април (вторник) тази година от представителите на ръководството на училището – директора Тунджай Шериф, заместник-директора Адем Калъч и преподавателя Алпер Ахмедов.

„Признателност и респект към Духовно училище – Русе, които дариха за медицинските екипи на университетска болница „Канев“ предпазни шлемове!... Екипът и ръководството на Голямата болница изразяват своята благодарност към дарителите за тяхната съпричастност към медиците в борбата с COVID-19! Бъдете здрави!“ – написаха от ръководството на болницата в социалните мрежи часове след полученото дарение.

По думите на директора на русенското училище Тунджай Шериф, една част от дарените вчера шлемове са с усъвършенстван дизайн, с подвижност на шлема. Оттук-нататък всички шлемове ще бъдат изработвани с тази нова опция, въпреки че производството им е малко по-трудоемко. Ръководството на ДУ-Русе предвижда да дари следващата партида от готови предпазни шлемове на медиците от четвъртата голяма болница в града – тази за лечение на белодробни болести.

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.