Един от дарителите, Рюян Ризов (вляво) – общински съветник в Общински съвет – Варна, и районният мюфтия на Варна Нурай Шукри (вдясно)

Районно мюфтийство – Варна получи дарение от специални предпазни облекла, защитни шлемове, маски и дезинфектанти. Дарението беше направено на 10 април (петък) тази година в офиса на Районно мюфтийство – Варна от местните общественици Рюян Ризов и Сали Табаков.

„От името на Районно мюфтийство – Варна отправям своите благопожелания към дарителите. Оценяваме дарението им като един много добър жест предвид настоящата извънредна ситуация. Дарените облекла и защитни аксесоари ще бъдат в изключителна помощ за запазване здравето на служителите ни, които са на първа линия в условията на пандемия и продължават да откликват на нуждите на местното мюсюлманско население.“ – коментира пред Grandmufti.bg секретарят на варненското мюфтийство Фахредин Молламехмед.

По думите му, дарените защитни облекла и материали ще бъдат използвани в работата от местните свещенослужители имами, които извършват погребалните обреди за покойните мюсюлмани от региона.

„Факт е, че в момента имахме належаща нужда от подобни предпазни облекла и аксесоари.“ – допълни още Молламехмед.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.