Директорът на ДУ-Русе Тунджай Шериф (вдясно), д-р Камен Кожухаров (в средата) и заместник-директорът на ДУ-Русе Адем Калъч (вляво)

Духовно училище „Мирза Сеид паша“ направи поредното си дарение от предпазни 3D маски, тип „шлем“, каквито се изработват от началото на настоящия месец в базата на учебното заведение.

Днес, 10 април (петък) 2020 година, лично директорът на русенското духовно училище Тунджай Шериф и колегата му Адем Калъч, който е заместник-директор от Република Турция, посетиха Комплексен онкологичен център (КОЦ) – Русе. Те връчиха дарението от 35 3D защитни шлема на директора на медицинското заведение, д-р Камен Кожухаров. Ръководителят на КОЦ-Русе, от своя страна, благодари от сърце за жеста и сподели, че към момента, в настоящата пандемична обстановка, Отделението по онкология към медицинския център е имало изключителна нужда от такива защитни средства за медицинския си екип.

„Планираме, може би в понеделник идната седмица, да дарим новата партида от изработени шлемове на МБАЛ „Канев“ – окръжната болница в град Русе. Оттам насетне предвиждаме да направим дарения към силистренските и разградските общини, с уговорката те да разпределят предпазните шлемове между местните болници и медиците в тях.“ – коментира за Grandmufti.bg директорът на ДУ – Русе Тунджай Шериф.

Той сподели още, че през последните дни производството на 3D предпазните шлемове в базата на учебното заведение се оптимизира все повече и повече. И ако в началото машината е принтирала по два броя едновременно за около 3-4 часа, то вече успява да изпринтира 12 броя за общо 12 часа.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.