За отбелязването на свещената нощ Берат от месец Шабан на 07 срещу 08 април тази година, ръководството на Районно мюфтийство подготви специална видеопрограма. Предвид обявеното в страната извънредно положение заради пандемията COVID-19 и взетите от Мюсюлманско изповедание мерки за ограничаване разпространението на заразата, програмата беше заснета при затворени врати и излъчена в социалните мрежи и в YouTube. Участие в нея взеха районният мюфтия на Кърджали  Бейхан Мехмед, наместник-мюфтията Ерхан Реджеб и имамите на  град Кърджали.

„Целта ни беше видеопрограмата по случай свещената нощ Берат да достигне до повече хора, които предвид настоящата извънредна ситуация са в домовете си.“ – коментираха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Кърджали.

15-ата нощ от благодатния месец Шабан беше отбелязана с видеоинициативи и програми и от още други мюфтийства в страната. Мюсюлманско изповедание и всички регионални структури към него не спират религиозно-просветната си дейност в условията на настоящата пандемия. Институцията използва активно всички възможни канали, за да не прекъсва връзката си с общността и дейността си като цяло.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.