Екипът на доброволците от ДУ-Русе (отляво надясно): Адем Калъч - заместник-доректор, Тунджай Шериф-директор и Алпер Ахмедов-преподавател

„…Аллах обича благодетелните.“

Свещен Коран, Сура „Ал-Имран“: 134

Следвайки примера на колегите си от Духовно училище – Момчилград и черпейки вдъхновение от тях, ръководството на русенското духовно училище „Мирза Сеид паша“ започна изработването на предпазни 3D шлемове, които предоставя като дарения на медиците от местните болници в града. Това е една форма на принос в борбата срещу разпространението на вируса COVID-19, който служителите на русенското училище решиха да направят.

Първата партида предпазни маски, която наброяваше 35 броя, беше завършена в края на изминалата седмица. В името на тази благородна кауза директорът на ДУ-Русе Тунджай Шериф и колегите му Адем Калъч, заместник-директор от Република Турция, и Алпер Ахмедов – преподавател в училището, всекидневно и неуморно работят. На 03 април (петък) тази година те официално дариха първите предпазни шлемове на медицинските работници в УМБАЛ „Медика“ в крайдунавския град.

 

Пред УМБАЛ „Медика“ в Русе

„Продължаваме изработването на предпазните маски - тип шлемове, като машината неспирно работи. Планираме втората партида шлемове, която се очаква да бъде завършена до петък тази седмица, да бъде дарена на УМБАЛ „Канев“ – окръжната болница в град Русе. Тя ще включва също 35-40 броя шлемове. Предвиждаме по-натам да направим дарение и към Община Русе.“ – каза за Grandmufti.bg Алпер Ахмедов от екипа на доброволците от Духовно училище „Мирза Сеид паша“ в град Русе.

„От УМБАЛ „Медика“, където направихме първото дарение, изразиха задоволството си и споделиха, че са имали спешна нужда от такива шлемове. Зарадваха се на подкрепата от наша страна и изразиха желанието си да получат и още такива дарения.“ – допълни още Ахмедов.

 

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.