Реджеб Реджеб – районен мюфтия на Варна от 2016 година

 

Да, Аллах е вашият Покровител и Той е Най-добрият помощник.…“

 

Свещен Коран, Сура „Ал-Имран“:150

Вчера, 22 март 2020 година, се навършиха точно две години от злощастния инцидент, който през пролетта на 2018 година сполетя районния мюфтия на Варна Реджеб Реджеб и секретаря му Юмер Мехмед.  

Припомняме, че пътувайки от Варна към Добрич по служебна дела, в близост до село Изворско, двамата претърпяха тежък пътнотранспортен инцидент. След сблъсък с ТИР в насрещното движение варненският мюфтия и секретарят му изпадат в безсъзнание. Незабавно са транспортирани в болница във Варна с опасност за живота, откъдето няколко дни по-късно с турски правителствен самолет са транспортирани в турската столица Анкара. Вече две години двамата служители на Мюсюлманско изповедание продължават да са под лекарско наблюдение и с придружители в турска болница, но за съжаление все още са в състояние на кома. За Реджеб Реджеб от Сливен, който е семеен и е баща, се грижи съпругата му, а за Юмер Мехмед от Варна грижи полага майка му.

Нека не забравяме нашите братя в дуите си! Знаем, че те са под най-доброто покровителство – това на Великия Аллах! Затова – нека се обърнем към Него с дуа за изцеление и премахване на мъките за пострадалите и за техните семейства. Защото… няма по-добър Лечител от Всевишния!

Няколко месеца след инцидента, през март 2018 година, за временно изпълняващ длъжността на районен мюфтия на Варна е назначен Нурай Шукри, който е на този пост и към настоящия момент.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.