По инициатива на Мюсюлманско изповедание имамите от всички районни мюфтийства в страна се явяват на изпити за определяне нивото на подготовката и квалификацията им. Поредният подобен изпит се състоя на 08 март (неделя) тази година в Плевен и на него се явиха всички близо 20 действащи имами от Районно мюфтийство – Плевен и Районно мюфтийство – Монтана.

Знанията на мюсюлманските свещенослужители от двата региона на страната бяха проверявани чрез писмено и устно изпитване от 5-членна комисия в състав: Ахмед Хасанов – заместник главен мюфтия на България, Халил Ходжов – началник на Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство, Мурад Бошнак – районен мюфтия на Плевен, Неджати Али – районен мюфтия на Монтана, и Севдал Окуш – гост-имам от Република Турция в град Никопол.

„Очаква се след провеждането на изпитите с всички имами от районните мюфтийства у нас Мюсюлманско изповедание да излезе с обобщено становище, представящо резултатите по отношение подготовката и квалификацията на действащите свещенослужители в структурата на Главно мюфтийство.“ - коментираха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Плевен.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.