Районно мюфтийство – София проведе семинар с благотворителен минибазар за жените от мюсюлманската общност в столицата. Той се състоя на 08 март (неделя) тази година и участие в него взеха 30 жени.

Гост-лектори по време на събитието бяха Ведат Ахмед, председател на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС), и д-р Сефер Хасанов, преподавател във Висшия ислямски институт (ВИИ). Ахмед представи темата за това „Как да се възползваме от трите свещени месеца“, а д-р Хасанов изнесе лекция за „Мястото на името в живота на мюсюлманина“, посветена на 30-ата годишнина от настъпването на демократичните промени в България и възвръщането на мюсюлманските имена.

След лекционната част на събитието, в следобедните часове беше проведен и благотворителен минибазар с домашно приготвени храни и сладкиши, организиран по инициатива на Отдел „Жени“ към столичното мюфтийство. Събраната обща сума от 320.50 лв. ще бъде използвана за организацията на хатим-тържеството на Районно мюфтийство – София, което се планира да се състои на 31 май (неделя) 2020 година. Това ще е първото подобно събитие в историята на Районно мюфтийство – София, което е по случай официалното завършване прочита на Свещения Коран на около 18 деца от целогодишния коран-курс към столичното мюфтийство. В празничната програма участие ще вземат и останалите около 30 възпитаници на курса по Коран с ръководител Фатме Хатип.

„Използваме случая да поканим представителите на мюсюлманската общност в София и гостите на града на празничното събитие хатим в последния ден на месец май, което ще е първото по рода си в нашия столичен град.“ – казаха от ръководството на Районно мюфтийство – София. То не пропусна да благодари на всички взели участие в неделната семинарна програма и специално на организаторите от Отдел „Жени“ – Емине Сечкина и Фатме Хатип.

Гостите на семинара също изразиха благодарностите си към Районно мюфтийство – София за регулярно организираните програми за жени, които са възможност за обогатяване на познанията за исляма и за среща между мюсюлманките в столицата.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.