За пореден път Районно мюфтийство – Хасково проведе еднодневна екскурзия с културна програма до град Чанаккале в Република Турция. Тя беше реализирана на 07 март (събота) тази година и се състоя под ръководството на Дениз Рушен – секретар на хасковското мюфтийство. От възможността за еднодневно посещение на Чанаккале се възползваха 55 човека от Хасково и региона.

Под ръководството на местен екскурзовод групата туристи от хасковско имаше възможността да посети Мемориала на мъчениците в Чанаккале, да се запознае с интересни исторически факти, както и да посети други значими културно-религиозни обекти в региона.

Организирането на туристически екскурзии и разходки с културно-религиозна цел до Република Турция се е превърнало вече в традиция за Районно мюфтийство – Хасково. По думите на Сурай Мустафа – експерт от Отдел „Вакъфи“ хасковското мюфтийство, регионалната институция предвижда от догодина тези организации да бъдат по-мащабни и да предоставят възможност за участие и на хора от други региони на страната.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.