На 5 март (четвъртък) тази година се проведе съвместна работна среща между ръководствата на Районно мюфтийство - Плевен и Районно мюфтийство - София. Тя беше организирана по инициатива и с любезното домакинство на плевенското районно мюфтийство.

В рамките на проведената среща служителите от двете регионални структури към Мюсюлманско изповедание се запознаха помежду си и споделиха успешните си практики по отношение дейноста на различните им отдели. Те направиха анализ на дейността на мюфтийствата, фокусирайки се върху определени проблеми и възможностите за разрешаването им. Двете ръководства обсъдиха възможностите за съвместни дейности и инициативи между Районно мюфтийство – Плевен и Районно мюфтийство – София, като разгледаха досегашните реализирани кампании и предложиха идеи по отношение на предстоящите кампании и летните коран-курсове.

„Срещата премина в дух на разбирателство, посочване на конкретни проблеми, начини за тяхното разрешаване и продължаване институционалното развитие на Изповеданието и в частност - на двете мюфтийства.

От името на Районно мюфтийство - Плевен изразявам искрените си благодарности към районния мюфтия на София Мустафа Избищали за приетата покана и за споделения опит от работата му като мюфтия на столицата. Надяваме се срещи от този род, които са много ползотворни, да продължат и в бъдеще“. – коментира за Grandmufti.bgслед състоялата се среща районният мюфтия на Плевен Мурад Бошнак.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.