Делегация от Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство посети Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен на 27 февруари (четвъртък) 2020 година. В рамките на официалната визита, в която участваха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, ресорен в направление „Образование“, началникът на Отдел „Образование“ Амир Фелети и експертът Назмие Кулова, бяха проведени срещи с ръководството и учениците на духовното училище.

Преди обед Амир Фелети и Назмие Кулова, придружавани от домакина и директор на ДУ „Нювваб“ Шериф Хюсню, посетиха часовете по религиозни дисциплини. Програмата на посещението включваше още среща на представителите на делегацията от Главно мюфтийство с преподавателите по религиозни въпроси, при което бяха обсъдени важни и актуални въпроси, касаещи образователния процес.

В късния следобед Назмие Кулова от Отдел „Образование“ и д-р Селиме Хасанова – преподавател във Висшия ислямски институт, проведоха среща-беседа с ученичките от шуменското духовно училище.

„Целта на посещението беше да се постигне по-качествена комуникация и да се направи поглед върху учебния процес в Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен.“ – коментира за Grandmufti.bgслед срещата експерт Назмие Кулова. Тя изрази надеждата си, че визитата ще бъде ползотворна за подобряване качеството на образователния процес и сподели, че предстои при същата програма делегацията да посети и Духовно училище – Момчилград.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.