С огромна болка известяваме, че днес, на 2 март 2020 година, внезапно почина дългогодишният служител на Мюсюлманско изповедание и досегашен наместник-мюфтия на Крумовград Насуф Халил.

     Халил пътувал сутринта от Крумовград за Кърджали за насрочения за днес изпит на имамите от Районно мюфтийство-Кърджали, когато му прилошава. Успява все пак да стигне с личния си автомобил до Спешна помощ в Кърджали. Лекарите правят всичко по силите си, за да му помогнат, но Насуф Халил издъхва в болницата.

     Халил беше дългогодишен служител в системата на Мюсюлманско изповедание у нас. През годините е бил районен мюфтия на Кърджали, районен мюфтия на Крумовград, а от 2016 година, когато се открива Мюфтийско наместничество-Крумовград, заема поста на наместник-мюфтия на Крумовград.

     Цялото ръководство на Мюсюлманско изповедание изразява най-искрените си съболезнования към близките на покойния Насуф Халил. Правим дуа Аллах да дари с търпение и с искрено упование тримата му сина, които само преди няколко месеца загубиха и майка си – съпругата на Халил. Молим Аллах (с.т.) да помилва покойния ни събрат, да опрости греховете му и да го дари с най-високата степен на Дженнета, където да го срещне отново с най-близките и любимите му хора!

     Дженназето на Насуф Халил ще бъде отслужено днес, след следобедния намаз, в родното му село – село Кран, Община Кирково.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.