Нощта Регаиб от месец Реджеб беше отбелязана в четвъртък срещу петък тази седмица с празнични религиозни програми и тържествени прояви в редица джамии в страната.

Историческата „Джумая джамия“ в центъра на град Пловдив се радваше на изключително оживление - изпълнена с мюсюлмани от целия град и околни населени места в пловдивско. Официален гост на тържеството за Регаиб в града под тепетата беше и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, придружаван от делегация от Главно мюфтийство. Той използва случая да поздрави насъбралата се мюсюлманска общност, като направи кратко напомняне, свързано със значението на трите свещени месеца и благодатните дни и нощи през тях, една от които е именно нощта Регаиб.

Мюсюлманите във варненско също почетоха тази благодатна нощ от месец Реджеб с организирани религиозни програми, които се проведоха в централната „Азизие“ джамия, в джамията на кв. Аспарухово, в централната провадийска джамия „Саръ Хюсеин“, както и в град Суворово и в село Дъбравино.

Празнична програма беше организирана снощи и в историческата „Томбул“ джамия в град Шумен. Не нея присъстваха местни мюсюлмани, представители на ръководството и ученици от Духовно училище „Нювваб“ в Шумен. Тържеството беше уважено и от делегация от Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство.

Организирано и не, мюсюлманите в цялата страна прекараха тази специална нощ в искрен ибадет към Аллах (с.т.) и в размисъл. Молим се на Всевишния да приеме всяка една дуа и да откликне на всеки един зов, отправен с искреност и богобоязън към Него! Амин!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.