Районно мюфтийство-Благоевград започва да организира регулярните си месечни заседания с имамите, канейки на всяко от тях различни свои колеги от останалите районни мюфтийства в страната.

„Целта ни е това да бъде внедрено като постоянна практика – на всяка работна среща с имамите от региона на Районно мюфтийство-Благоевград да присъстват гости и наши колеги от други районни мюфтийства в страната, за да може да взаимстваме добрите си практики и така да предлагаме по-добри услуги на мюсюлманската общност у нас.“ – това заяви за Grandmufti.bgрайонният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед след последното проведено регулярно заседание с местните имами.

На февруарското заседание с имамите от благоевградско като официален гост присъстваше районният мюфтия на Добрич Билял Дарджан, който запозна колегите си от благоевградското мюфтийство с работата на Районно мюфтийство – Добрич и живота на тамошните мюсюлмани. Дарджан сподели още успешни практики и опит с надеждата да бъдат взаимствани и полезни при работата на колегите си от Районно мюфтийство – Благоевград.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.