Районно мюфтийство – Айтос проведе първото си за 2020 година работно заседание с имамите от региона. То се състоя на 25 февруари (вторник) тази година в централната джамия на града. Официални гости на работната среща бяха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, началникът на Отдел „Иршад“ Халил Ходжов, както и Акиф Акифов – районен мюфтия на Сливен, придружаван от имами от сливенското мюфтийство.

       Срещата беше открита с четене на откъс от Свещения Коран от имама на село Мъглен Адем Муса, след което домакинът Селятин Мухарем, районен мюфтия на Айтос, представи пред присъстващите имами гостите от Главно мюфтийство и от Районно мюфтийство – Сливен.

       Пристъпвайки към съществената част на заседанието, Мухарем направи обстоен анализ на дейността на районното мюфтийство в Айтос за периода от началото на изминалата година до настоящия момент.

       „Обсъдихме въпроси, свързани с това какво сме успели, какво не сме успели да извършим и какво предвиждаме да развиваме в дейността си. Акцент в рамките на срещата беше актуализирането на състоянието на мюсюлманските настоятелства“. – коментира за Grandmufti.bg той.

       Гостите от Главно мюфтийство също взеха активно участие в проведеното събрание. Халил Ходжов от Отдел „Иршад“ изясни въпроси, свързани с работата на имамите, задълженията им и значението на изготвянето на ежемесечни доклади за извършваната от тях дейност. Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи изнесе лекция за религиозните дейности на имамите, какво може и по какъв начин следва да се прави.

       След изчерпването на дневния ред заседанието беше закрито с дуа, прочетена от духовния водач на мюсюлманите в Република България.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.