В стремежа си да докаже на обществото, че ислямът е религия на мира, 40-годишният Фарид Азиз Фейади от Великобритания реши да извърши своя хадж, тръгвайки пеша и изминавайки разстоянието от хиляди километри между  Лондон до Мекка пеша.

Жител на Манчестер, дизайнер и изобретател, Фейади обяви своя проект „Разходка за мир“ с единствената цел да вдъхнови младото поколение и да покаже красотата на мюсюлманската религия.

Първоначално плановете на кандидат-хаджията били да изпълни поклонението с велосипед, но впоследствие решил да измине дългия път до Светите места пеша.

„Тръгнах пеша на 3 ноември 2019 година. Никога не съм извършвал такова пътешествие, пътувал съм със самолет, резервирал съм места в скъпи хотели и никога не съм си и помислял, че ще се реша на подобно нещо.“ – споделя поклонникът.

„Изминах пеша 4 000 км до Истанбул, като имах огромното желание да  посетя този град.“ – споделя още Фейади, добавяйки че му остава да измине още 2 700 км. След Турция той ще прелети над Сирия и Ирак заради военните действия в този регион.   

„От Йордания ще продължа пешеходния си преход към Саудитска Арабия и се надявам да пристигна в свещената Мекка през месец юли.“ – споделя плановете си Фарид Фейади.

 

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.