Мюсюлмани се помолиха за Китай и за жертвите на коронавируса по целия свят

 

Дуа за Китай и жертвите на смъртоносния коронавирус в „Деватагаха“ джамия в Коломбо на 14 февруари 2020 година

Мюсюлманската общност в Шри Ланка организира извънредни молитви в петъчния ден на 14 февруари в местните джамии. Мюсюлманите организирано се помолиха за Китай и за жертвите на коронавируса по целия свят.

Една от проведените молитви се състоя в 202-годишната „Деватагаха“ джамия в град Коломбо. Инициативата беше уважена и от дипломатически представители от Посолството на Китай в Шри Ланка.

„Подкрепата и благословът ви ще ни направят по-уверени в борбата срещу този вирус.“ – заявиха дипломатите, цитирани от местни медии.

„Хората от всички религии и вероизповедания трябва да се присъединят към разрешаването на този проблем. Надявам се и се моля вирусът да бъде преборен скоро.“ – каза Рейяз Сали, ръководител на джамията „Деватагаха“ в Коломбо.

В събота и неделя представители и на други религиозни общности в Шри Ланка се помолиха за избавлението на китайския народ и за жертвите на смъртоносния коронавирус. Будисти и християни бяха сред религиозните общности, които през последните дни изразиха солидарността си с Китай в битката на страната срещу коварната епидемия.

 

Автор: Л. Чаушева

Снимка: NewsIn Asia


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.