Районно мюфтийство – Монтана и местното мюсюлманско настоятелство в подготовка за пролетния сезон

Акцията по почистване на двора и облагородяване на овощните дръвчета в двора на видинската джамия „Осман Пазвантоглу“

Районният мюфтия на Монтана Неджати Али и представители на местното мюсюлманско настоятелство се включиха през изминалия уикенд в инициатива по почистване на двора на джамията „Осман Пазвантоглу“ във Видин. Припомняме, че именно във Видин е седалището на монтанското районно мюфтийство. Инициаторите окастриха наличните овощни дръвчета в джамийския двор, почистиха и облагородиха тревните площи и подготвиха насажденията за наближаващия пролетен сезон.

Междувременно продължава и религиозната дейност на Районно мюфтийство – Монтана през зимния период. Районният мюфтия на Монтана Неджати Али провежда регулярни визити в джамиите в региона, организира срещи с представителите на мюсюлманските общности по места, където се провеждат и зимните сохбети. Религиозните лекции обхващат разнообразие от теми, свързани с възпитанието в семейството, отношенията със съседите, отношението и уважението към възрастните хора, като, разбира се, акцентът е върху възпитанието на младото поколение и как то да бъде пример за обществото. Често след сохбетите се провеждат и дискусии, в рамките на които се обсъждат актуалните и наболели проблеми на присъстващите, свързани с ежедневието и бита им.  

Срещи и сохбети, организирани от Районно мюфтийство - Монтана

Районният мюфтия на Монтана Неджати Али официално връчи наградите на тримата финалисти от региона в конкурса на Главно мюфтийство „Джамията в моя живот“. Те взеха участие и се класираха в категория „Рисунка“.

Районният мюфтия Неджати Али при официалното награждаване на две от финалистките от монтанско в конкурса „Джамията в моя живот“


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.