За пръв път в историята си Районно мюфтийство – Варна ще има наместник-мюфтия в град Провадия

За пръв път в историята си от тази година Районно мюфтийство – Варна ще има официално наместник-мюфтия с район на действие град Провадия. Името на новоназначения наместник-мюфтия е Октай Хашим. Той официално встъпи в длъжност на 21 януари 2020 година и ще отговаря за общините Провадия, Дългопол и Ветрино.

Октай Хашим е завършил висшето си образование във Висшия ислямски институт (ВИИ) в град София. В периода от 2002 до 2008 година е бил имам в град Търговище, а в периода 2008-2015 година е работел като имам-ваиз към Районно мюфтийство – Разград.

Освен това, от тази година в джамията „Саръ Хюсеин“ в град Провадия ще служи и новоназначеният имам Екрем Гюл, който е дългосрочно командирован у нас за пет години от Дирекция „Диянет“ на Република Турция.

„С предприемането на тези значими промени предстоят и много нови инициативи като провеждане на рамазански сохбети и други прояви като част от религиозния живот на местната мюсюлманска общност в Община Провадия.“ – коментираха по темата за встъпването в длъжност на първия наместник-мюфтия към Районно мюфтийство – Варна от ръководството му.

  

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.