Мюсюлмани в Турция намират вдъхновение в Корана и помагат на бедни и нуждаещи се

Група приятели в Турция, вдъхновени от айетите в Свещения Коран с акцент върху подпомагането на бедни и нуждаещи се, решили да учредят благотворителна организация. Така от 2017 година насам те посещават приюти, раздават на нуждаещите се чисти дрехи и топла храна.

„Разбрахме, че Аллах иска от нас да помагаме на сираците и да храним бедните и целта ни е да правим колкото е възможно повече добри дела“. – споделя един от доброволците. Първоначално те започнали благотворителната си дейност, като съставили списък на всички нуждаещи се семейства, живеещи в съседство с тях, и редовно ги подпомагали.

Към днешна дата към известната вече с името The Beautiful Works истанбулска благотворителна организация за помощ всекидневно се обръщат между 50 и 60 човека.

„Мотивирани сме. Искаме да вървим напред, като имаме ясното разбиране,  че работим заради Всевишния.“ – споделя Емри Кесер от екипа на благодеятелите.

Ахмед Матер е сирийски бежанец, избягал в Турция заради гражданската война в родината си. Той се присъединил към благотворителната организация като доброволец. Майката на Ахмед, която работи като фризьорка, също се включва в благотворителната дейност на организацията, като е винаги готова безплатно да подстриже човек в нужда.

  

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.