Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов посети видинската джамия „Осман Пазвантоглу“

Кметът на  Община Лом д-р Георги Гаврилов и заместник-кметът по „Образование, хуманитарни и социални дейности и програми за временна заетост“ инж. Хилда Владимирова посетиха джамията „Осман Пазвантоглу“ във Видин на 28 декември (вторник) тази година.

По време на визитата си гостите бяха посрещнати от районния мюфтия на Монтана Неджати Али, с когото проведоха и официална среща.

„Целта на посещението беше желанието на Гаврилов като новоизбран кмет да се запознае с районния мюфтия на Монтана и с дейността на Районно мюфтийство – Монтана, което е със седалище в град Видин.“ – коментираха за Grandmufti.bgот ръководството на монтанското мюфтийство.

В проведения по време на срещата разговор двете страни споделиха за различните проблеми в своята община, обсъдиха кризата с обезлюдяването в региона, както и идеи какво може да  се направи в бъдеще за противодействие на съществуващите проблеми.

В края на срещата кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов и районният мюфтия на Монтана Неджати Али се разделиха с взаимни благопожелания, изразявайки желанието и готовността на ръководствата на двете институции за сътрудничество и взаимна помощ в името на благото за гражданите на съседните общини.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.