Рудозем беше домакин на религиозен семинар за жени в края на годината

Религиозен семинар за жени се проведе между 28 декември 2019 година и 2 януари 2020 година в базата към централната джамия на град Рудозем.  Участие в него взеха 30 жени от населени места в обхвата на районните мюфтийства на Смолян, Пазарджик и Благоевград. Семинарът беше проведен под егидата на Главно мюфтийство, а финансовата му реализация се случи благодарение на частни дарители.

Лектори по време на 6-дневния семинар бяха Мюмине Шерифова – ваиз към Районно мюфтийство – Смолян, Хатиджа Парапанова, ваиз към Районно мюфтийство – Благоевград, и Айше Амза – студентка в трети курс на обучение във Висшия ислямски институт в София. Участие в програмата взеха и гост-лекторите Ариф Абдуллах, преподавател във ВИИ и председател на Научноизследователския център към него, районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, както и двамата имами в централната джамия на град Рудозем Вахди Делихусев и Ахмед Карафеизов. 

„Проведените лекции обхващаха различни теми, свързани с жената и ролята ѝ в исляма, в семейството и обществото. Разгледани бяха още въпроси, касаещи възпитанието на децата, както и множество теми от Фъкх, отново имащи отношение към жената.“ – каза за Grandmufti.bg Хатиджа Парапанова от организационния екип на семинара.

„Всяка вечер от 6-дневния семинар имахме и развлекателна програма, като участие в нея взе и група „Вест“. – допълни още Парапанова.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.