Мюсюлманки от Северна България взеха участие в религиозен семинар на Главно мюфтийство в Шумен

Един от поредицата семинари, които проведе Главно мюфтийство в края на календарната 2019 година, беше за жени от мюсюлманската общност.  Той бе тематично насочен към основните познания за исляма и се проведе в периода между 26 и 29 декември 2019 година в град Шумен.

„Семинарът се състоя под ръководството на д-р Селиме Хасанова, преподавател във Висшия ислямски институт (ВИИ), като участие в програмата взеха общо 35 жени на възраст над 18 години от различни области в Северна България.“ – каза за Grandmufti.bg експертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет.

Лектори по време на семинарната програма в Шумен бяха Хаджер Ахмет, студентка в последен курс на обучение във ВИИ, и Гюлшен Али – ваиз към Районно мюфтийство – Монтана. Участие взеха и преподавателките от Образователен център по хафъзлък за жени в град Болу, Република Турция – Невин Йозтюрк и Рукие Гани.

Освен лекциите по основи на исляма програмата включваше и различни други занимания и занятия като религиозно пеене, изработване на ръкоделия и т.н. 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.