Повече от 80 ученици взеха участие в организирани от Главно мюфтийство религиозно-образователни семинари през зимната ваканция

 

Четири религиозно-образователни семинара за ученици проведе Главно мюфтийство по време на зимната ваканция на учебната 2019/2020 година. Те бяха организирани на четири различни места в страната и се проведоха в края на месец декември 2019 година. Два от зимните семинари бяха за момчета – в Сливен и Рудозем. Семинарите за момичета бяха проведени в базата на ДУ-Момчилград и в базата на Главно мюфтийство в село Горско Сливово (Община Летница, Област Ловеч). В четирите семинара участие взеха общо близо 85 ученици от цялата страна.

„Ученическите семинари бяха насочени към опознаване на основите на ислямската религия и включваха тематични познания в областите Фъкх, Акида, Сиир и Коран-и Керим.“ – казаха за Grandmufti.bg от ръководството на Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

Месец декември всяка година е един от активните периоди за провеждане на различни религиозни и образователни курсове и семинари от Главно мюфтийство. Освен ученическите семинари в този период на няколко места в страната бяха проведени и религиозни курсове и обучения за жени, за имами и за преподавателки от целогодишните коран-курсове към районните мюфтийства у нас.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.