Семинар за практикуващи имами започна в Русе

На 21 декември стартира едноседмичен семинар за имами, като домакин на събитието е Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ в Русе. Участниците в семинара са практикуващи имами от районните мюфтийства в Русе, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Плевен и Велико Търново.

„В рамките на семинара лекторите ще наблегнат на доброто изпълнение на ежедневните дейности на имамите, като езан, камет, хитабет, иляхи и други. Пожелаваме на участниците успех и ползотворно възползване от опита и знанията на лекторите!“ – коментираха от ръководството на Районно мюфтийство – Русе.

Гости на откриването на семинара бяха Халил Ходжов – началник на Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство, и разбира се, домакините, районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню и директорът на Духовното училище в Русе Тунджай Шериф. 

В приветствието си Тунджай Шериф акцентира върху важността на Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ като образователна институция и значението му в живота на мюсюлманите в България. Районният мюфтия на град Русе също приветства участниците във втория подобен семинар, провеждащ се в град Русе, и в речта си се фокусира върху значението на имамите в живота на мюсюлманите. Халил Ходжов пожела на имамите да се възползват максимално от предложените в семинара знания и опит и да ги приложат след това в работата си.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.