Районно мюфтийство – Смолян представи втората презентация за дейността си пред жителите на Община Смолян

 

Районно мюфтийство – Смолян представи втората презентация за дейността си, този път пред жителите на Община Смолян. Презентацията се проведе на 16 декември 2019 година в залата на Планетариума в гр. Смолян. По-рано районният мюфтия Неджми Дъбов обяви, че мюфтийството поставя началото на поредица от презентации, които ще се организират по общини, като целта им е да се запознае обществеността с дейността на религиозната институция, която има повече от 100-годишна история.

Официални гости на събитието бяха народният представител Хайри Садъков, заместник областният управител на област Смолян Владимир Гърбелов, началник отдел „Статистически изследвания – Смолян“ Николай Славов, председателят на сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“ Валентин Кехайов, административният екип на районното мюфтийство, представители на мюсюлманските настоятелства и имами от общината.

В заключителните си слова районният мюфтия Неджми Дъбов наблегна на добрия диалог между мюфтийството и местната власт в лицето на общинските кметове, на изпълнителната власт в лицето на областния управител, а чрез народния представител благодари на законодателната власт. Освен това той заяви, че изграждането на добра комуникация между религиозната и държавните институции ще продължи и занапред, както и затвърждаването на междурелигиозния диалог в областта. 

Заместник областният управител Владимир Гърбелов изтъкна, че този диалог и разбирателство, както между институциите, така и между религиозните общности, трябва да бъдат съхранени и надграждани и за в бъдеще, като районното мюфтийство може да разчита на съдействието на Областната администрация в това отношение. 

В края на презентацията районният мюфтия благодари на всички присъстващи за проявения интерес, а от името на мюсюлманите в Смолян му беше връчена грамота за принос за развитието на мюсюлмаската общност.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.