Списание „Мюсюлмани“ отбеляза 30-годишния си юбилей с дискусионен форум

30-годишният юбилей и издадените 300 броя в цялостната издателска дейност на списание „Мюсюлмани“ бяха отбелязани с проведен дискусионен форум на 16 декември (понеделник) 2019 година. Темата на форума, който се проведе в Дом на архитекта на ул. „Кракра“ №11, беше „Мюсюлманско-турски периодичен печат в България“.

Сред официалните гости на събитието бяга главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, също и заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бирали Бирали и Мурат Пингов. Присъстваха още районни мюфтии от цялата страна, служители на Мюсюлманско изповедание, журналисти, общесвеници и други.

Темата за турско-мюсюлманския периодичен печат у нас беше детайлно разгледана, като бяха представени историята и развитието на различни периодични познания у нас. Участниците в дискусионния формат изтъкнаха предизвикателствата и затрудненията, пред които се изправят всекидневно.

Юбилейната програма на Главно мюфтийство завърши с церемония по връчване на юбилейни награди за принос в развитието на печатното издание. Сред отличените с почетни плакети бяха автори в списание „Мюсюлмани“, както и дългогодишни служители в сферата на Мюсюлманско изповедание.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.