Турски исторически сериал повлия на мексиканска двойка да приеме исляма

 

Двойка мексиканци в САЩ реши да приеме исляма, след като гледала популярен турски телевизионен сериал. Мъжът и жената били пленени от  историческия приключенски сериал "Дирилиш Ертугрул" и покрай интереса към видяното на екрана започнали да изучават мюсюлманската култура. Мексиканците се вдъхновили от исляма дотолкова, че решили самите те да станат мюсюлмани. Важното за тях събитие се случи в присъствието на любимия актьор Джелал Ала, изпълняващ ролята на Абдуррахман Алпа в „Ертугрул“.

Двойката засвидетелствала формулата на единобожието „шахада“ заедно с турския актьор на церемония в Лос Анжелис, съобщава Islam News.

„Бяхме впечатлени от турския сериал "Дирилиш Ертугрул" и хуманитарната дейност на Турция по целия свят. Впоследствие решихме да станем мюсюлмани.“ – споделиха съпрузите. След произнасянето на шахадата новоприелите исляма мюсюлмани получиха като подаръци тълкувания на Корана на английски и испански езици.

"Дирилиш Ертугрул" е сериал на Турската радио и телевизионна корпорация ТРТ 1.  Продукцията се излъчва в близо 80 страни на 25 различни езика. Досега филмът е гледан от близо 3 млрд. души.

 

Източник: Islam News  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.