Ноемврийско заседание с имамите проведе Районно мюфтийство – Силистра

 

Редовно месечно заседание с имамите проведе Районно мюфтийство – Силистра. То се състоя на 26 ноември (вторник) 2019 година в джамията на крайдунавския град. Официални гости на работната среща бяха Ведат Ахмед, председател на Висшия мюсюлмански съвет, и д-р Исмаил Джамбазов. Визитата на двамата гости беше свързана с участието им в програма на Мюсюлманско изповедание в Силистра по случай 30-ата годишнина от връщането на турско-мюсюлманските имена, която се проведе в същия ден.

В рамките на състоялото се работно заседание бяха обсъдени различни актуални въпроси, като основен сред тях беше този за набирането на средства по време на текущата кампания „Седмица на сираците“, която се провежда в цялата страна и ще продължи до края на седмицата. Районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед сподели, че преобладаващо мюсюлманското население в региона е концентрирано в селата и участието на Районно мюфтийство – Силистра в „Седмица на сираците“ се изразява под формата на традиционното набиране на средства в помощ на сираците, предимно в селата в Област Силистра.

„Много от младите хора в региона са емигрирали извън страната, което за съжаление е фактор за това, че обикновено не се постига голям успех при кампаниите в региона за набиране на средства за различни каузи.“ – сподели още мюфтията Мюддесир Мехмед.

Дневният ред на работното заседание включваше още обсъждания, свързани с ролята на имама, извършваните от него дейности и правилника за дейността на имамите. Д-р Исмаил Джамбазов взе активно участие по темата, като даде важни насоки за работата на имамите.

След изчерпването на дневния ред заседанието беше закрито с дуа за здраве и ползотворни служебни дела.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.