Главният мюфтия взе участие в редовно месечно заседание с имамите от пловдивско

 

 

Районно мюфтийство – Пловдив проведе поредното си ежемесечно заседание с имамите от пловдивско. То се състоя на 4 ноември (понеделник) 2019 година в административния офис на мюфтийството в града под тепетата. Официален гост и участник в заседанието беше главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи.

Районният мюфтия на Пловдив и домакин на работната среща Танер Вели отправи приветствията си към всички участници, след което представи и дневния ред на заседанието. Той включваше актуални за този период от годината теми, както и важни въпроси, свързани с дейността на имамите в пловдивско. Фокусът беше насочен върху работата им през изминалия месец октомври и предстоящите дейности през зимния период – най-вече провеждането на сохбети в местните джамии. Беше отделено внимание на въпроса за нуждата от провеждане на целогодишни коран-курсове в региона и ползите от това за мюсюлманската общност. Имамите към Районно мюфтийство – Пловдив бяха приканени да се възползват от възможностите за участие в  различните курсове за квалификация и преквалификация на имами, които се организират и провеждат от Мюсюлманско изповедание у нас. В рамките на ноемврийското работно заседание беше обсъдена и идеята за интегриране на система за отчитане на проверките, които се извършват в джамиите. Не беше подминат и въпросът за заплатите на имамите, като беше разгледан предвид дейностите, които извършват всекидневно.

Главният мюфтия на мюсюлманите д-р Мустафа Хаджи взе активно участие в работното заседание, като сподели позицията си по обсъжданите въпроси. Домакинът Танер Вели и имамите изказаха своите благодарности към официалния гост за участието му в срещата и го призоваха при възможност да прави по-чести гостувания и посещения в региона.

Работната среща завърши с дуа за здраве, берекет и успешна работа през настоящия месец.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.