Главния мюфтия участва в молитва за мир в Пловдив

 

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи участва в молитва за мир по време на петъчната молитва в Пловдив, по покана на районния мюфтия.

„Помолихме се за мир и толерантност у нас и по света и да не се повтарят събития, като това от преди една година тук в Пловдив”, каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи на кратък брифинг след молитвата. По думите на духовника мирът и толерантността трябва да се подкрепят, както официалните гости направили това днес приемайки поканата на районния мюфтия.

Своята съпричастност към мира и толерантността у нас и по света показаха и турския посланик Сюлайман Гьокче, турския консул в града Алпер Акташ, заместник кмета Петър Зехтински, председателя на еврейския клуб  „Шалом” Светлозар Калев, народни представители, районни мюфтии, представители на прокуратурата и граждани.

Непосредствено преди петъчната молитва се проведе мевлид. Главния мюфтия отслужи празничната петъчна молитва, като посочи, че храмовете са за да служат на Всевишния без значение към коя деноминация принадлежат. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.