"Вие сте жив пример за религиозната толерантност"

 

На 12.02.2015г. Н.Впр.Монс. Анселмо Гуидо Пекорари – апостолически нунций в България прие членовете на НСРОБ. Още от началото той се обърна към своите гости с думите „Вие сте жив пример за религиозната толерантност „. Папския нунций изрази своето задоволство и радост от посещението на представителите на основните вероизповедания в България в качеството си на членове на НСРОБ.

Той изслуша с интерес кратките презентации на религиозните деномнации и заяви своята готовност за общи инициативи. НСРОБ в България реализира много събития в името на благородната идея да живеем заедно в едно гражданско общество. Светът доказа, че само по пътя на добронамереността, на взаимодействието и толерантността могат да се постигат резултати.

Всеки от членовете на съвета е посветил своята дейност и време първо да служи на Бога и после на хората. Този пример може да бъде приет и поет и в други аспекти в социалния и политически живот.  В своята мисия съвета намира подкрепа и съмишленици във време на тревожност и конфронтация. Със своите връзки, които създаде в страната и чужбина, НСРОБ се надява да реализира своята дейност и да бъде по полезна на хората в България, подчерта председателя на съвета.

От своя страна нунция подчерта своята служба за мира и солидарността в самата държава, неговата готовност да допринесе за диалога между религиите. По традиция председателя на НСРОБ г-н Рупен Крикорян покани Н.Впр.Монс. Анселмо Гуидо Пекорари за почетен член на Националния съвет.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.