Международен панаир на хелял индустрии през септември в Босна и Херцеговина

 

От 27 до 29 септември 2018 година босненската столица Сараево ще бъде домакин на международен панаир на хелял инстустрии – Sarajevo Hаlal Fair. Изложението предоставя възможност за среща на производители, дистрибутори и потребители на хелял продукция и услуги от цял свят.

Международният панаир, който ще се състои за първа година, ще се проведе в център „Skenderija” в босненската столица. В него освен производители на хелял продукция и предлагащи хелял услуги хора от балканските страни участие ще вземат още представители на бизнеса от Саудитска Арабия, Бахрейн, Оман, Обединени арабски емирства (ОАЕ), Малайзия и Турция.

По думите на организаторите, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Словения имат много хелял производители и предстоящият панаир би ги срещнал с големи и утвърдени производители от цял свят, което е реална възможност за балканските участници в панаира да започнат да изнасят хелял продукцията и услугите си до различни точки на света.

Международният панаир Sarajevo Hаlal Fair, който ще се проведе в края на настоящия месец септември, е организиран от Bosna Bank International (BBI) със съдействието на Islamic Development Bank (IsB) и ще се състои под патронажа на председателя на тройния президиум на Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович.

Автор: Л. Чаушева

 

         

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.