XIIIРегионално състезание по основни познания за исляма се проведе в Шумен

 

За тринадесета поредна година в Шумен се проведе Регионално състезание по основни познания за исляма. То се състоя на 30.08.2018 година. Програмата беше открита с четене на Коран-и Керим и продължи с поздравителното слово на Месут Мехмедов - районният мюфтия на град Шумен.

Учениците се състезаваха в четири етапа. Първият етап беше писмен – решаване на тест. Вторият етап беше устен. Участниците трябваше да отговорят на три въпроса, които бяха свързани с итикад и ибадет. В третия етап от състезателите се очакваше да отговарят на въпроси, свързани със Сиер и Ахляк. А в четвъртия състезателен етап малките мюсюлмани четоха Коран-и Керим.

По време на състезанието учениците от летните коран-курсове представиха програма с иляхита и религиозни стихотворения.

След класирането водещият състезанието обяви резултатите. На първо място се класира Еляй Ремзи Ибрям – ученичка  от село Тъкач. На второ място се класира Серкан Ариф Мехмед, ученик от село Миланово, а на трето място се класира Сание Айдън Мустафа от град Нови пазар.

Районно мюфтийство - Шумен осигури подаръци за всички участници в състезанието. Класиралите се на първо, второ и трето място бяха наградени допълнително с грамота и парична награда.

След края на състезанието за участниците, преподавателите и всички присъстващи беше организиран пикник в шуменското плато, където се проведоха разнообразни игри и състезания за забавление на всички присъстващи.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.