Жена и дете загинаха при пожар в месджид в Киргизия

 

Жена на 36-годишна възраст и 11-годишно момче са жертви на пожар, избухнал в месджид в село Гулбар в Южен Кигризстан, съобщава Министерството на извънредните ситуации (МЧС) на Киргизия.

Сигнал за пожара е подаден в 7:15 сутринта на 23 август 2018 година. Около 30 минути по-късно той вече е бил локализиран, но на мястото на огнената стихия са намерени телата на двама души.

„Пожарът в месджида на село Гулбар беше напълно потушен. Два пожарни екипа работеха на мястото на инцидента. Загинали са двама граждани – жена, родена през 1982 година, и дете, родено през 2007 година. Предполага се, че жертвите при пожара са майка и син.“ – съобщават от пресслужбата на МЧС.

По неофициална информацията, пожарът се възпламенил след взрив на газова бутилка в стола към сградата на месджида в село Гулбар.

По информация на киргизското Министерство на извънредните ситуации, през изминалата 2017 година на територията на републиката са регистрирани 400 пожара, повечето от които са били в жилищни сгради. При 25% от случаите причината е била в неизправност в електрически уреди и проводници. Общо 50 са жертвите на пожари в Киргизстан за изминалата година, сочи още информацията на местното МЧС.

 

Снимка: Информационен телеканал „Апрель“

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.